De nieuwe sportcoupé van Subaru, de BRZ, staat in juni in de Nederlandse showrooms. De productie is deze week van start gegaan.

De BRZ is een compacte sportauto met plaats voor vier personen. De lengte bedraagt 4,240 meter, de breedte 1,775 meter en de hoogte – exclusief antenne – 1,285 meter. De auto is licht van gewicht, 1.205 kg, dankzij het veelvuldig gebruik van aluminium. Ook de luchtweerstandscoëfficiënt is laag, slechts 0,27. Met andere woorden, met de aerodynamica van de BRZ is het prima gesteld.

De nieuwe tweeliter boxermotor met directe inspuiting ligt in het midden van de auto, slechts 46 cm boven het wegdek. De resulterende gewichtsverdeling tussen voor en achter (53:47) is dan ook vergelijkbaar met die van supersportauto’s. De motor kan hoge toerentallen draaien, waarbij het maximale vermogen op 200 pk en 205 Nm koppel uitkomt. De CO2-uitstoot ligt op 159 g/km.

Subaru streefde bij de ontwikkeling naar een balans tussen plezierig rijgedrag, sportiviteit en veiligheid. De BRZ is standaard voorzien van het VDC-systeem, waarmee stabiliteit en tractie geïntegreerd worden geregeld. De Subaru BRZ zal in Nederland in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Meer informatie hierover, plus de prijzen, volgen in april.