De opper-SLS AMG is geland. Mercedes introduceert de lichtgewicht SLS AMG Black Series die rechtstreeks lijkt afgeleid te zijn van de GT3 raceversie.

Hier is de Mercedes SLS AMG Black Series. Meer vermogen en minder gewicht zorgen voor betere prestaties. Een eenvoudig principe dat Mercedes succesvol heeft toegepast bij de super-SLS. Eerst het vermogen van de 6.2 V8-motor, dat is gestegen van 571 naar 630 pk. Het gewicht is met 70 kilogram afgenomen. In de droge cijfers komt deze winst tot uiting in de 0-100 km/u-sprint, die 0,2 seconden sneller is te realiseren in 3,6 seconden. Maar de grootste winst zit ‘m in de rijbeleving.

De gewichtsbesparing is op verschillende manieren bereikt: het navigatiesysteem is eruit gehaald, het uitlaatsysteem is van titanium gemaakt, de spoilers en diverse andere ‘uitstekende delen’ zijn uit koolstofvezel vervaardigd en de stoelen zijn vervangen door lichtgewicht sportkuipen.

De spoorbreedte is 20 mm gegroeid aan de voorkant en 24 mm aan de achterkant, iets wat te zien is aan de lichtjes uitgeklopte wielkasten. Over de prijs van de SLS AMG Black Series is nog niets bekend, maar reken erop dat je minimaal drie ton mee moet meenemen. Halverwege 2012 staat deze circuittijger in de showroom.