De Mercedes-Benz SLS AMG GT beleeft z'n showroomintroductie. Daarbij hoort het bekendmaken van de prijzen. Ook is er extra informatie over techniek en uitrusting van de snelle SLS, die je wellicht al in actie hebt gezien als safety car bij de Formule 1. 

Het is zover, zowel de Coupé- als de Roadster-uitvoering van de Mercedes SLS AMG GT zijn vanaf heden leverbaar. De prijs van de dichte versie ligt op 279.966 euro, die van de open tweezitter op 289.213 euro. Dat is inclusief belastingen. 

De GT heeft 20 pk extra vermogen ten opzichte van de reguliere SLS AMG's. Met deze 591 pk - bij 6.800 tpm - en met het maximale koppel van 650 Nm kan een acceleratie worden verkregen van 3,7 seconden voor de 0-100 km/u-sprint en van 11,2 seconden voor de 0-200 km/u. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 320 km/u. 

De reactietijd van de AMG Speedshift DCT-transmissie met zeven trappen is verkort. In handmatige stand 'M' moet de über-sportieve Mercedes 'direct en spontaan' schakelen. Vering, dempers en ook de rolhoek van de body worden bepaald door de stand - Comfort, Sport of Sport Plus - van het nieuwe AMG Ride Control Performance-systeem. 

De aankleding van in- en exterieur kent veel donkere, glanzende AMG-elementen. Denk aan de buitenspiegels, AMG-wielen, het AMG Performance-stuurwiel en onderdelen op het middenconsole. Daar steken rode accenten tegen af. Voorbeelden zijn de remklauwen, veiligheidsgordels en stiksels op de AMG-sportstoelen. Wie geïnteresseerd is in de GT raden we aan ook de optielijst door te nemen, deze is aangevuld met speciale leersoorten voor alle SLS AMG-modellen.