Subaru gaat z'n tweeliter boxermotor voorzien van turbo en directe injectie. Daarmee zal de sportcoupé BRZ 80 pk vermogen en ruim 135 Nm koppel extra te verstouwen krijgen. 

Bronnen binnen Subaru zeggen dat het Japanse merk werkt aan een nieuwe versie van de 2.0 viercilinder motor die in de BRZ ligt. Dat meldt het vakblad Automotive News Europe. De nieuwe krachtbron wordt voorzien van een twin-scroll turbocharger en directe inspuiting die binnenshuis worden ontwikkeld. De huidige BRZ-motor is voorzien van een injectiesysteem dat het met Toyota ontwikkelde. 

De wijzigingen zullen grote gevolgen hebben voor de prestaties van de sportcoupé. In plaats van maximaal 200 pk zal de BRZ met turbo 280 pk ter beschikking hebben. Het koppel stijgt van 205 naar zeker 340 Nm. Het gaat dan ook om een motor die geschikt zal zijn voor toepassing in de Subaru WRX STI.

De ontwikkeling van de krachtbron ligt in handen van motorsport- en tuningdivisie STI. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de 'BRZ Turbo' styling accenten krijgt van de BRZ STI conceptcar, die hierbij is afgebeeld.