AMG Black Series

Hij gaat er komen, het ultieme topmodel van Mercedes-Benz AMG: de SLS AMG Black Series. Met 630 pk zal het performance monster ruimschoots de GT (591 pk) verslaan. 

Zijn we net lekker gemaakt met de snelle Mercedes SLS AMG GT, meldt website World Car Fans dat een nog rapper SLS-uitvoering de GT ruimschoots gaat overtreffen. Bronnen binnen Mercedes hebben namelijk bevestigd dat het merk eind 2014 de SLS AMG Black Series introduceert. Mogelijk staat eind deze maand al een (studie)versie van de ultieme performance car van Mercedes AMG op de Los Angeles Auto Show. 

De Black Series zou minimaal 630 pk toebedeeld krijgen - dat is zo'n 40 paarden extra aan vermogen vergeleken met de GT. Heeft laatstgenoemde 3.7 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te sprinten, de Black Series gaat dit in 3,4 seconden doen. 

Er wordt af en toe al een testexemplaar betrapt dat aan de buitenzijde veel weg heeft van het circuitmodel SLS AMG GT3 '45th Anniversary'. De Black Series krijgt echter een nieuwe voorbumper en motorkap. Die laatste wordt deels van koolstofvezel, net als de grote luchtinlaten en achterspoiler. Het interieur zal, naar verluidt, lijken op dat van de SL65 AMG Black Series. De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series verschijnt als limited edition.