Seat presenteert de Leon ST. Hij is 27 centimeter langer dan de hatchback en biedt 587 liter bagageruimte.

Na de gelekte beelden van gisteren hebben we nu de officiële foto’s en informatie van de nieuwe Seat Leon ST. De eerste ST ooit van de Leon heeft 587 liter bagageruimte, dat is enkele liters minder dan zijn broertje Golf Variant biedt, maar die is niet zo dynamisch vormgegeven als de Leon. En het oog wil ook wat.

De achterbank is via de bagageruimte omlaag te klappen, waardoor een laadruimte ontstaat van 1.470 liter. Om lange voorwerpen te vervoeren kan je de leuning van de passagiersstoel voorin plat leggen. De dubbele laadvloer is een andere praktische toevoeging.

Alle motoren uit de vijfdeurs Leon komen ook naar de ST. Dat betekent keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren, met vermogens van 86 tot 184 pk. Seat zegt dat de Leon ST de lichtste stationwagon in zijn klasse is, hij weegt slechts 45 kilogram meer dan de hatchback.

De ST wordt ook leverbaar in sportieve FR-trim, met een adaptief onderstel dat in verschillende standen is in te stellen. Nieuw voor de Leon is adaptieve cruise control, dat automatisch afstand houdt tot de voorligger.

De Leon ST debuteert op de autoshow van Frankfurt in september en verschijnt later dit jaar bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op een meerprijs van zo’n 1.500 euro ten opzichte van de vijfdeurs.