Korres Project 4

Griekenland heeft vanaf nu ook zijn eigen supercar. We moeten nog maar zien of het allemaal écht zover komt, maar de Korres Project 4 is een begin.

Uit allerlei landen komen de laatste jaren al dan niet geslaagde projecten van nieuwe merken die een supercar op de markt willen brengen. De nieuwste speler is Korres, een Grieks initiatief van ontwerper Dimitris Korres. Aankomend weekend wordt de auto officieel onthuld tijdens een evenement in Griekenland, zo meldt Autoblog.gr.

De eerste computertekening laat een minimalistisch ontworpen auto zien. De Project 4 is 3,92 meter lang en slechts 1,25 meter hoog. Onder het koetswerk schuilt een V8 van General Motors. De Amerikanen zijn een dankbare leverancier van al die supercar-start-ups.

De 7,0 liter achtcilinder produceert een vermogen van 505 pk, waarmee de Korres in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 300 km/u bereikt. De coupé weegt 1.600 kilogram. Alle genoemde waarden zien er in ieder geval realistisch uit maar hoe het met de productieplannen zit weten we niet. Daarover wordt komend weekend meer bekend gemaakt.