Maserati zet de Ghibli in augustus bij de Nederlandse dealers. We hebben een hele set nieuwe foto’s van het verse instapmodel van Maserati.

Zo’n beetje alle informatie over de nieuwe Ghibli was al bekend. Wat overbleef was een setje knappe foto’s van de nieuwe sedan en een showroomdatum. Beide hebben we nu voor je. Om met dat laatste te beginnen: de Ghibli staat in augustus in de drie Nederlandse showrooms. Die zijn gevestigd in Utrecht, Eindhoven en Hengelo (Overijssel).

De Ghibli is in meerdere opzichten een bijzondere Maserati. Het is om te beginnen de eerste auto ooit in dit segment voor het Italiaanse merk. De Ghibli begeeft zich in het domein van de BMW 5 Serie en Jaguar XF. Het is ook de meest bereikbare Maserati in jaren, met een vanafprijs van 80.376 euro.

Meest bijzondere is misschien nog wel dat de Ghibli de eerste Maserati is met een dieselmotor. Dat is een 3.0 V6 met een vermogen van 275 pk en 600 Nm. Een verbruikscijfer van 6,0 l/100 km (1 op 16,6) verwacht je niet bij een Maserati. Desondanks accelereert de Ghibli diesel in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Voor benzineliefhebbers zijn er twee V6 turbomotoren beschikbaar, met 330 en 410 pk.