Hyundai ix35

Hyundai frist de ix35 lichtjes op. Hij krijgt niet de neus van de Fuel Cell-uitvoering maar wordt wel hier en daar bijgepunt.

Hyundai neemt de vernieuwde ix35 mee naar de autosalon van Genève. Vernieuwd zeg je? Ja, maar je moet goed kijken om de wijzigingen te kunnen spotten. Aan de voorkant zien we dat er nu led-dagrijverlichting is opgenomen in de koplampunits. Ook zijn de grille en de bumpers een beetje aangepast.

In het interieur zijn volgens Hyundai betere materialen te vinden. Het merk voert wat aanpassingen door in de uitrusting van de ix35. Eén daarvan is dat Flex Steer nu leverbaar is, een systeem waarmee je de zwaarte van de stuurbekrachtiging kunt instellen.

Grootste nieuws is eigenlijk dat de 2.0 benzinemotor wordt vervangen door een nieuw exemplaar met directe inspuiting. De voordelen laten zich raden: de 2.0 GDI is schoner en zuiniger dan het blok dat hij vervangt. De 2.0 dieselmotor ondergaat ook enkele wijzigingen, met hetzelfde doel. Dus: lager verbruik en minder uitstoot van CO2.

De vernieuwde ix35 wordt later dit jaar leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.