Subaru heeft bij de showonthulling van de nieuwe WRX in Los Angeles bekend gemaakt hoeveel vermogen de auto heeft: 268 pk.

Subaru heeft de nieuwe WRX op de autoshow van Los Angeles officieel aan het publiek voorgesteld. De eerste foto’s waren vorige week al op straat beland maar nu weten we ook wat er onder de motorkap schuilt. Het merk monteert de nieuwe 2.0 DIT turbomotor in de WRX.

Dit blok heeft 265 pk vermogen bij 5.600 tpm en 350 Nm koppel, dat vanaf 2.000 tpm beschikbaar is. Standaard koppelt Subaru de boxermotor aan een handgeschakelde zesbak, optioneel is er een CVT-automaat. Deze is in de manuele modus in acht stappen ook zelf te schakelen. Het nieuwe blok moet de WRX sneller en zuiniger maken, ten opzichte van de 2.5 in het huidige model.

Subaru heeft de body en het chassis van de Impreza, waar de WRX op gebaseerd is, stijver gemaakt. Ook de besturing en het onderstel zijn aangepast, Subaru belooft een directer stuurgevoel. Vierwielaandrijving ontbreekt niet, net als sportieve aankleding van de carrosserie en het interieur.

Subaru heeft als slogan van de nieuwe WRX ‘Pure power in your control’. Wanneer we die power in Nederland kunnen gaan ervaren is nog niet bekend, Subaru geeft nog geen informatie over het Europese debuut van de WRX.