Ford presenteert de Mondeo Vignale Concept. Die geeft een voorproefje van de luxe Vignale-lijn die Ford vanaf begin 2015 gaat uitrollen.

Ford zoekt het hogerop. Het merk presenteert met de Mondeo Vignale Concept een voorproefje van de nieuwe, luxe Vignale-lijn. Ford neemt als uitgangspunt bestaande modellen, voegt daar flink wat luxe aan toe, plakt er een hoger prijskaartje op en biedt een uitgebreid servicepakket aan. De naam Vignale heeft Italiaanse roots en Ford herhaalt hier een oud kunstje - want ken je de vroegere Ghia-modellen nog? Zowel Ghia als Vignale is voormalig carrosseriebouwer, waarvan Ford de restanten heeft opgekocht. 

De Mondeo Vignale heeft een eigen grille, voorbumper en mistlichten, die de auto een exclusievere uitstraling moeten geven. De 20 inch gepolijste wielen en de chromen spiegelkappen en deurgrepen helpen daar ook aan mee. In het interieur is wederom veel chroom te vinden en exclusieve lederen bekleding met ruitpatroon.

Ford Mondeo Vignale Concept

De services die een Vignale-klant krijgt zijn onder andere haal- en brengservice bij een onderhoudsbeurt of reparatie en gratis schoonmaken van de auto. Ook krijgt de Vignale-rijder uitnodigingen voor bijzondere evenementen en heeft hij een eigen contactpersoon bij Ford.

Ford start begin 2015 met het uitrollen van de Vignale-lijn, die wordt uitgesmeerd over meerdere modellen. De nieuwe Mondeo, die in de loop van 2014 op de markt komt, is het eerste Vignale-model. De nu getoonde conceptcar geeft een realistisch beeld van de uiteindelijke Mondeo Vignale.