BMW 3 Serie

De BMW 3 Serie is verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2014. De brandstofbesparende technieken en het zakelijk verantwoorde voorkomen zijn de belangrijkste pluspunten van de auto.

BMW sleept voor de derde keer sinds het bestaan van de prijs de titel Zakenauto van het Jaar 2014 in de wacht. In 2010 won de 5 Serie en nu mag de 3 Serie zich de ‘beste zakenauto’ noemen. Hij dankt zijn prijs aan zijn brandstofbesparende Efficient Dynamics voorzieningen en zijn uitstraling. Volgens de jury is de 3 Serie een ‘serieus alternatief’ voor zijn grote broer 5 Serie maar straalt hij geen overdaad uit. Uiteraard speelt het feit dat er diverse interessante 20 procent bijtellings-versies zijn van de 3 Serie ook mee.

De Zakenauto van het Jaar moet minimaal een jaar op de markt zijn om voldoende ervaringen te kunnen verzamelen, onder andere over de kwaliteit van het dealernetwerk. Om nieuwkomers aan te moedigen is er de AMbitie-prijs, voor de meest veelbelovende nieuwe zakenauto. Die prijs gaat dit jaar naar de Mercedes-Benz A-Klasse.

De verkiezing Zakenautoauto van het Jaar is een initiatief van vakblad Automobiel Management. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van leasemaatschappijen, fleetowners, vakjournalisten en een onafhankelijke leaseconsultant.