Jaguar is in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van de volgende generatie XF. De auto krijgt veel techniek van de kleinere XE, die volgende maand wordt onthuld.

De XE is nog niet eens onthuld of het volgende nieuwe model van Jaguar dient zich alweer aan. De volgende generatie XF is al in een vergevorderd stadium en ziet in 2015 het daglicht. Jaguar test op dit moment met zo goed als productierijpe exemplaren om de laatste puntjes op de i te zetten.

De nieuwe XF slaat qua ontwerp geen compleet nieuwe weg. De coupé-achtige daklijn blijft behouden en aan de voorkant zal de auto veel gelijkenis vertonen met de XE (foto 2). Die wordt volgende maand helemaal onthuld.

De XF leent techniek van zijn kleinere broer. Een verlengde versie van het aluminium XE-onderstel dient als basis, maar ook de voorwielophanging wordt overgenomen. De XF krijgt alle moderne motoren die Jaguar in zijn assortiment heeft, 2,0 liter viercilinder en 3,0 liter zescilinder benzine- en dieselkrachtbronnen. De XF verschijnt later ook weer als Estate. De auto zal iets groeien, om meer afstand te creëren tot het nieuwe instapmodel XE.