Ferrari heeft de langverwachte FXX K onthuld: een rijdend laboratorium op basis van de LaFerrari. Het monster heeft 1.050 pk en mag niet de openbare weg op.

Ferrari laat met de FXX K zien wat het merk allemaal in huis heeft. Deze zogenaamde laboratoriumauto is gebaseerd op de LaFerrari en mag niet openbare weg op. Dat is alleen al vanwege het weglaten van de dempers in het uitlaatsysteem, waardoor de V12 ongegeneerd kan ademen.

De FXX K heeft 1.050 pk, waarvan 860 pk door de V12-motor wordt geproduceerd. De rest is afkomstig van de elektromotor. Ferrari heeft diverse wijzigingen aangebracht bij de twaalfcilinder, onder andere aan de nokkenassen, klepstoters en het inlaatspruitstuk werd gesleuteld.

Ook de aerodynamica werd aangepakt, waardoor de reguliere koplampen en achterlichten van de LaFerrari plaats hebben gemaakt voor aerodynamische verantwoorde exemplaren. De front splitter zorgt ervoor dat de auto 30 mm dichter bij het asfalt ligt. Een beweegbare spoiler achter kan 30 mm uitschuiven en speciale vinnen zorgen voor meer downforce. In bepaalde situaties genereert de FXX K 50 procent meer downforce dan de LaFerrari.

Ferrari gaat de FXX K in een kleine oplage bouwen en verkopen aan een select groepje klanten. Die kunnen de auto alleen op het circuit rijden. De FXX K is nadrukkelijk geen race-auto en gaat ook niet meedoen aan welke raceklasse dan ook. De FXX K is een Ferrari voor op het circuit, met techniek die in de toekomst op straatmodellen toegepast kan worden. Meer specificaties worden later bekend gemaakt.