Mercedes C-Klasse Estate (fotolek)

Een foto van de aanstaande Mercedes-Benz C-Klasse Estate is op internet beland. Zo zien we nu al wat er van de zomer in de showroom zal staan.

Half december vorig jaar onthulde Mercedes-Benz de nieuwe generatie C-Klasse. Deze sedan zal maandag voor het eerst door het publiek bekeken kunnen worden. Dan wordt de auto op de show van Detroit getoond.

Spionagefotografen hadden de tweede versie, een stationwagon, al veelvuldig vastgelegd - maar altijd flink vermomd. Dat we nu toch al kunnen zien hoe de C-Klasse Estate eruit komt te zien danken we aan het Italiaanse tijdschrift Quattroroute, dat bijgevoegde afbeelding op het internet liet lekken.  

Het afgebeelde model is de C350 DCI. Mercedes zal waarschijnlijk hetzelfde aanbod van benzine- en dieselversies op de markt brengen als bij de C-Klasse Limousine. Veel minder zeker is of van de C-Klasse Estate ook een AMG-uitvoering zal verschijnen, of een (plug-in) hybride, zoals we die van de sedan verwachten. 

Mogelijk debuteert het gelekte model op de autosalon in Genève, begin maart. In ieder geval kunnen we 'em nog voor de zomer in de Nederlandse showrooms verwachten. Dan wordt ook de exacte meerprijs van de Estate ten opzichte van de sedan bekendgemaakt; dit zal enkele duizenden euro's zijn.