De foto’s waren al eerder uitgelekt maar nu is de nieuwe Subaru WRX STI officieel onthuld. Het is er weer een waar de liefhebbers blij van worden.

Subaru rust de WRX STI ‘gewoon’ weer uit met goudkleurige wielen, de bekende felblauwe carrosserielak en een forse achterspoiler. Zodat je weet dat je hier met de WRX STI van doen hebt en niet met zijn zwakkere broertje WRX.

De STI heeft een 2.5 viercilinder boxermotor met 305 pk vermogen. Dat is 5 pk meer dan bij het uitgaande model heeft. Het maximale vermogen komt bij 6.000 tpm vrij, het maximale koppel van 393 Nm staat bij 4.000 tpm gereed.

Subaru zegt vele uren te hebben besteed aan de finetuning van het onderstel, onder andere door vele tests op de Nürburgring. De vering is stijver gemaakt maar er blijft genoeg comfort over voor dagelijks gebruik. De body is stijver gemaakt, de besturing is preciezer en de zesversnellingsbak schakelt sportiever.

Subaru heeft de WRX STI officieel onthuld op de autoshow van Detroit. Wanneer het model naar Nederland komt is nog niet bekend.