Mercedes-Benz heeft de CLS technisch en optisch fijngeslepen. Een nieuwe automaat, twee nieuwe motoren, modernere multimediasystemen en een lichtjes aangepast uiterlijk zijn de belangrijkste wijzigingen.

Mercedes-Benz stelt de vernieuwde CLS Coupé en Shooting Brake voor. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen klein maar onderhuids heeft Mercedes-Benz enkele belangrijke updates doorgevoerd. Zo loopt de CLS technisch weer in de pas met de meest recente modellen van het merk.

Mercedes-Benz introduceert twee nieuwe motoren in de CLS. De eerste is 3.5 biturbo benzinemotor, die de huidige instapmotor vervangt. Daarmee vervalt de CLS 350 ten gunste van de CLS 400, en dat heeft alles te maken met een vermogenstoename van 27 pk. De zescilinder levert nu 333 pk vermogen en het koppel bedraagt 480 Nm, dat is 110 Nm meer dan voorheen. De CLS 500 met V8 en 408 pk blijft onveranderd in het assortiment, hetzelfde geldt voor de twee AMG-versies met 557 en 585 pk.

Bij de diesels verwelkomen we een nieuwe uitvoering aan de onderkant van het assortiment, de CLS 220 Bluetec met 170 pk en 400 Nm. Die komt naast de al bestaande CLS 250 Bluetec en 350 Bluetec. De twee nieuwe motoren zijn ook verkrijgbaar met 4Matic, wat het aantal vierwielaangedreven uitvoeringen op vier brengt. Alle dieselmotoren en de CLS 500 worden standaard gekoppeld aan de nieuwe negentraps automatische versnellingsbak van Mercedes.

In het interieur is een nieuw multimediasysteem te vinden. De CLS ruilt zijn geïntegreerde beeldscherm in voor een ‘zwevend’ exemplaar van 8 inch groot. Met nieuwe onlinefuncties en geoptimaliseerde koppeling met iPhone en iPad is het systeem weer helemaal bij de tijd. Het interieur is verder voorzien van een nieuw stuurwiel en kan aangekleed worden met nieuwe bekledingen en afwerkingen.

De vernieuwde CLS staat in het najaar in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.