Aan de vooravond van de start van de autosalon van Genève heeft Mercedes-Benz de S-Klasse Coupé voor het eerst laten zien. Ook kondigde het merk een pakket online-services aan met de naam Mercedes Me.

De Mercedes-Benz S-Klasse heeft een stijlvolle entree gemaakt aan de vooravond van de start van de autosalon van Genève. Mercedes-Benz-topman Dieter Zetsche had tijdens de presentatie niet veel woorden nodig om de auto aan te kondigen: “Ik vind het een mooie auto.” De eerste kennismaking met de nieuwe topcoupé van Mercedes-Benz is inderdaad positief. De S-Klasse Coupé heeft sierlijk, stijlvol ontwerp dat in balans is - en niet te opzichtig. De chique grijs-bruine lakkleur van de auto die het podium opgereden wordt past ‘m uitstekend.

De woordvoerder van Mercedes-Benz geeft aan dat een aantal van de huidige CL-rijders echt heeft gewacht op de auto. Zij moeten nog wachten tot de zomer, dan wordt de auto leverbaar als S 500 4Matic. Nog dit jaar volgen de AMG-versies, de achtcilinder S63 en de twaalfcilinder S65 AMG. Prijzen kan de woordvoerder nog niet geven, maar hij verwacht dat de verhoudingen tussen de S-Klasse en de Coupé gelijk zijn aan die van de S-Klasse en CL voorheen. Dat zou betekenen dat de S500 Coupé zo’n 135.000 euro gaat kosten.

Mercedes Me

Mercedes-Benz heeft tijdens het event ook het nieuwe online-platform Mercedes Me aangekondigd. In het najaar krijgt elke nieuwe klant toegang tot dit gepersonaliseerde platform, dat het gat tussen auto, smartphone, dealer en internet moet verkleinen. Mercedes Me bestaat uit vijf pijlers: connect me, move me, assist me, finance me en inspire me.

Veel losse onderdelen van het platform bestaan al en worden nu gebundeld. De highlights: als klant heb je toegang tot bijvoorbeeld Car2Go, het deelautoproject van Mercedes (in Amsterdam bekend van de elektrische Smarts - red.). Je kunt altijd zien waar je kunt parkeren of geparkeerd hebt, welke restaurants er in de buurt zijn, geïnspireerd worden door nieuwe muziek of zelfs meedenken met ontwerpers over toekomstige ontwerpen. Ook staat de dealer in contact met je auto, hij stuurt een bericht als de auto een onderhoudsbeurt of apk-keuring nodig heeft.