Mercedes-Benz had ‘m al aangekondigd maar foto’s ontbraken nog. Tot nu. Maak kennis met de Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé.

Mercedes-Benz heeft de eerste foto’s van de S 63 AMG Coupé vrijgegeven. Het is de eerste van twee AMG-modellen, de S-Klasse Coupé komt ook als S 65 AMG met twaalfcilinder – die op 14 juli wordt onthuld. Deze S 63 AMG Coupé maakt zijn werelddebuut op de autoshow van New York in april.

De S 63 AMG Coupé wordt leverbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving. Dat heeft een behoorlijke invloed op de sprintprestaties, met 4Matic accelereert de S 63 in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en met alleen achterwielaandrijving in 4,3 seconden. In beide gevallen is de topsnelheid begrensd op 250 km/u.

De S 63 AMG Coupé is 65 kilogram lichter dan zijn voorganger, de CL 63 AMG. Dat komt niet alleen door de lichtere basisconstructie van het model, maar ook omdat de gesmede AMG wielen en het lichtgewicht AMG remsysteem aanzienlijk minder wegen. De 5.5 V8 biturbo levert 585 pk en 900 Nm en verbruikt in het meest gunstige geval 10,1 l/100 km (1 op 9,9).

De AMG-uitvoering heeft een uitlaatsysteem dat is voorzien van kleppen, die in de Sport- en Manual-stand van de 7-traps automaat opengaan en zorgen voor een sportiever geluid. Nieuw is de Curve Tilting Function, dat op de S-Klasse Coupé voor het eerst wordt toegepast. Dit systeem laat de coupé ‘leunen’ in de bocht, op een manier waarop motorrijders dat doen. Dit moet zorgen voor een natuurlijker rijgevoel in bochten.

De S 63 AMG Coupé is vanaf 7 april te bestellen als 4Matic, de achterwielaangedreven versie wordt vanaf juli verkocht. Dan onthult het merk ook de S 65 AMG, beide modellen staan in september in de showroom.