Hyundai levert per direct de vernieuwde ix35 in Nederland. De vanafprijs bedraagt 25.995 euro.

Hyundai start met de levering van de vernieuwde ix35 in Nederland. De vanafprijs bedraagt 25.995 euro. De prijslijsten werden enige tijd geleden al vrijgegeven en de vernieuwde ix35 kregen we een jaar geleden al te zien, maar het merk start nu dus met de daadwerkelijke verkoop én geeft meer informatie over de verbeteringen.

Het belangrijkste nieuws is dat de oude 2.0 benzinemotor is vervangen door een nieuwe 2.0 GDI-motor met directe inspuiting. Dit blok heeft iets meer vermogen en koppel en stoot minder CO2 uit. De viercilindermotor produceert 166 pk en 205 Nm. De CO2-uitstoot is vastgesteld op 182 g/km. Ook de 2.0 dieselmotor is schoner geworden en stoot 12 procent minder CO2 uit (nu 141 g/km). De uitvoering met 136 pk is vanaf nu ook met vierwielaandrijving leverbaar.

Andere technische verbeteringen heeft Hyundai doorgevoerd aan het onderstel, waardoor de ix35 betere rij-eigenschappen moet hebben. De auto wordt bovendien uitgerust met Flex Steer, waarmee de mate van stuurbekrachtiging geregeld kan worden. Een nieuwe optie is bi-xenonverlichting, led-dagrijverlichting is nu standaard.

In het interieur heeft Hyundai de kunststof panelen in de portieren vervangen door mooiere exemplaren. Extra chroomrandjes en een nieuwe radio met 4,2 inch beeldscherm completeren het lijstje verbeteringen in het interieur. De ix35 is als vanouds weer leverbaar in vijf uitvoeringen: iDrive, iMotion, iVision, Business Edition en iCatcher. Alle prijzen vind je hier.