Mercedes-Benz heeft zojuist de nieuwe C-Klasse Estate onthuld. Vanaf eind juni is de auto te bestellen en in september verschijnt ‘ie in de showroom.

Nu de eerste exemplaren van de nieuwe C-Klasse Limousine op de weg verschijnen onthult Mercedes-Benz de tweede variant van de C-Klasse, de Estate. Deze is flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, met 96 mm in de lengte, waarvan 80 mm tussen de wielen. Dat levert meer beenruimte achterin op en een iets grotere bagageruimte. Onder het afdekzeil kan de Estate nu 490 liter bagage kwijt, dat is 5 liter meer dan bij het vorige model en 10 liter meer dan de sedan heeft te bieden. Met de bank omlaag ontstaat 1.510 liter laadruimte.

De achterbank bestaat uit drie delen, die met een druk op de knop elektrisch omlaag geklapt kunnen worden. Mercedes-Benz belooft dat de auto dan een vlakke laadvloer heeft. Met het optionele Easy Pack is de achterklep elektrisch te openen door met je voet onder de achterbumper te bewegen.

De Estate wordt met dezelfde range motoren leverbaar als de Limousine, wat betekent dat er diverse uitvoeringen met 20 procent bijtelling zijn. Nieuw is de C 300 Bluetec Hybrid, een dieselhybride met 204 pk sterke dieselmotor en een elektro-hulpmotor die 20 kW bijdraagt. Mercedes-Benz geeft voor deze hybride uitvoering een verbruik op van 3,8 l/100 km (1 op 26,3) en een CO2-uitstoot van 99 g/km. Later komt er ook nog een plug-in hybridevariant, die waarschijnlijk in de 7 procent bijtellingsklasse valt.

De prijzen worden binnenkort gemaakt, vanaf 30 juni is de auto te bestellen. In september verschijnt de C-Klasse Estate in de winkels.  

Update 16.50 uur: meer foto's en een video toegevoegd.