Half december arriveert de First Edition van de gefacelifte Ford Focus in de showroom. Die kan nu besteld worden, vanaf 24.995 euro. 

Het is alweer een half jaar geleden dat Ford de vernieuwde Focus onthulde. Nu kan 'ie dan eindelijk besteld worden, vooralsnog als First Edition. Zoals bij alle Ford-introductiemodellen gaat het om een rijk uitgevoerde versie - van de hatchback of Wagon - die tegen een vriendelijke prijs wordt aangeboden. Er zijn slechts duizend exemplaren verkrijgbaar. De First Edition wordt voorzien van de 125 pk sterke 1,0 liter EcoBoost-benzinemotor.

De Focus First Edition is gebaseerd op het luxe Titanium-uitrustingsniveau. Dat betekent dat standaard al accessoires aanwezig zijn zoals 17 inch 15-spaaks lichtmetalen wielen (andere dan getoond in de fotoreportage), een hoogglans grille, led-achterlichten, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en elektrische portierramen rondom. Het interieur is gezegend met onder meer dual-zone automatische airco, Hill Start Assist, cruise control, een audiosysteem, automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor en startknop. Ook sportstoelen, een met leder bekleed stuurwiel en pookknop en velours matten zijn aanwezig. 

Bovenop die Titanium-uitrusting krijgt de First Edition extra's mee: het Sync 2-connectiviteitssysteem inclusief touchscreen en spraakbesturing, een geavanceerd navigatiesysteem, parkeersensoren voor en achter, Active Park Assist (automatisch inparkeren) en Park Out Assist, led-dagrijverlichting en metaallak. 

De vanafprijs van 24.995 euro is dan ook een mooie deal. De meerprijs voor de Wagon bedraagt 1.000 euro. En nog mooier, deze First Editions komen als auto van de zaak in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Nu besteld betekent levering vanaf medio december. In een later stadium worden de prijzen en uitrustingsspecificaties van de reguliere Ford Focus nog bekendgemaakt.