Mercedes-Benz heeft het doek afgetrokken van de nieuwe C-Klasse Coupé. Hij is vanaf oktober te bestellen en staat in december bij de dealers.

Mercedes-Benz completeert het assortiment van de nieuwe C-Klasse. Na de Limousine en Estate heeft het merk nu namlijk ook de Coupé in het nieuw gestoken. De nieuwe C-Klasse Coupé heeft veel invloeden van de veel duurdere S-Klasse Coupé. Het gestroomlijnde design zorgt voor een lage luchtweerstand, de Cw-waarde van 0,26 is een van de beste in dit segment.

Mercedes-Benz heeft enkele opvallende details aangebracht bij de Coupé, zoals de ‘diamond-grille’ en de ‘zwevende’ spiegels, die niet aan de raamstijl zijn gemonteerd maar bovenop de portieren. 17 inch lichtmetalen wielen zijn standaard. Het interieur is uit de andere C-Klasse-varianten overgenomen en aangevuld met enkele sportieve elementen, zoals de sportstoelen. Ten opzichte van de uitgaande C-Klasse Coupé is het nieuwe model bijna 10 centimeter lager en 4 centimeter breder, wat zorgt voor aanzienlijk meer binnenruimte.

De Coupé heeft een andere vooras dan de Limousine, met scherpere stuureigenschappen tot gevolg. Ook is de Coupé 15 mm verlaagd en als optie zijn er adaptieve dempers met verschillende rijstanden leverbaar. Mercedes-Benz levert de auto in eerste instantie met zes viercilindermotoren, waarvan er vier op benzine werken. De 1,6 en 2,0 liter motoren hebben vermogens van 156 tot 245 pk, er zijn twee diesels met 170 en 204 pk.

Mercedes-Benz start in oktober met het noteren van orders voor de C-Klasse Coupé, een maand na de officiële onthulling van de auto op de IAA Frankfurt. In december staat het model in de showroom.