De inkt van het persbericht over de nieuwe C-Klasse Coupé is nog niet droog of Mercedes-Benz kondigt alweer de C 63 AMG Coupé aan. Dat is volgens het merk ‘de sportiefste C-Klasse ooit’.

Het recept van de Mercedes-AMG C 63 Coupé is smakelijk maar simpel: combineer de techniek van de C 63 Limousine en Estate met de koets van de Coupé en gooi er nog wat peper overheen. Het resultaat zie je hier op de foto’s.

De Coupé heeft dezelfde 4,0 liter V8 biturbomotor als zijn broertjes met meer portieren. De achtcilinder is er met 476 pk en 650 Nm of met 510 pk en 700 Nm. In dat laatste geval accelereert de Coupé in 3,9 seconden van 0 naar 100 km, dat is 0,1 sneller dan de Limousine dat sprintje doet. De versie met 476 pk heeft 4,0 seconden nog om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken. Beide versies zijn standaard begrensd op 250 km/u en met het optionele AMG Drivers Package op 290 km/u.

De technische aanpassingen, zoals elektrisch geregelde schokdempers, een sperdifferentieel en dynamische motorsteunen, zijn gelijk aan die van de Limousine en Estate. De uiterlijke aanpassingen verschillen wel, de Coupé oogt nóg gespierder dan de andere AMG-uitvoeringen van de C-Klasse. Ten opzichte van de huis-tuin-en-keuken-Coupé heeft de AMG-versie onder andere een 6 centimeter langere motorkap met ‘power domes’, uitgebouwde wielkasten en spiegels die met een poot op het portier zijn bevestigd in plaats van aan de spiegeldriehoek.

De Mercedes-AMG C 63 Coupé verschijnt in maart bij de dealers, het debuut van de auto staat gepland voor volgende maand op de IAA Frankfurt. Prijzen zijn nog niet bekend.