Topman Harald Krüger bevestigt dat de BMW i8 Spyder eraan komt - en dat dit niet lang meer duurt.

Het Duitse Handelsblatt heeft een interview gepubliceerd met Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur bij BMW. Krüger bevestigt in het dagblad dat de top van het Duitse merk eindelijk groen licht gegeven heeft om een open versie van de BMW i8 in productie te nemen.

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat de Beierse autobouwer op de autoshow in Beijing de BMW i8 Concept Spyder onthulde. Deze zag er redelijk productieklaar uit. Meestal betekent dat bij BMW dat de productieversie snel volgt. Waarom het nu zo lang geduurd heeft is onbekend. 

Maar goed, hij komt nu eindelijk, en volgens Krüger binnen niet al te lange tijd. Een officiële naam is nog niet bekend, maar 'i8 Spyder' ligt voor de hand. De open versie is namelijk geen volwaardige cabrio: in tegenstelling tot de gesloten i8 biedt de auto aan slechts twee personen zitplaats.

Het dak van de i8 Concept Spyder bestaat uit verwijderbare dakpanelen. De designverschillen met de dichte i8, zoals de afwijkende B-stijlen en de achterzijde, volgen hieruit. Toch heeft de Spyder karakteristieken die duidelijk 'i8' zijn. Voorbeelden zijn de V-vorm op de motorkap en de vleugeldeuren.

Verwacht dezelfde plug-in hybride aandrijflijn, wellicht met een efficiënter accupakket. De gewone BMW i8 heeft een systeemvermogen van 362 pk, een maximaal koppel van 570 Nm, en sprint binnen 4,4 seconden van 0 naar de 100 km/u.