Lotus Elise Sport 220

Lotus denkt nog niet aan het ontwikkelen van een opvolger voor de Elise en de daarop gebaseerde Exige. De huidige Elise kan nog ‘minimaal’ 4 jaar mee en er zijn nog vele mogelijkheden met het huidige platform.

Lotus scherpte onlangs de Elise en Exige aan. Niet zonder reden, het merk denkt dat de huidige modellen nog zeker 4 jaar mee kunnen gaan. Een nieuwe generatie van de Elise en Exige komt na die tijd, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Lotus CEO Jean-Mark Gales zegt tegen Top Gear Magazine dat er nog vele mogelijkheden zijn met het huidige Elise-platform, dat in de basis alweer 20 jaar oud is. De CEO hint daarmee naar de komst van meer speciale versies. De afgelopen jaren kwam Lotus al met diverse ‘special editions’.

Voor het nieuwe model ziet Lotus geen heil in de toepassing van een koolstofvezelstructuur. Hoewel dit materiaal licht en stijf is, zijn de mogelijkheden voor uitbereiding met nieuwe versies beperkt en is het materiaal duur en complex om te produceren. Lotus zal daarom voor een nieuw platform weer gebruik maken van aluminium.