Huidige generatie Mercedes-Benz E-Klasse

Volgend jaar stelt Mercedes-Benz de nieuwe E-Klasse voor. Deze zit boordevol met nieuwe technieken die het mogelijk maken om bijna zonder bestuurder te rijden.

De nieuwe generatie Mercedes-Benz E-Klasse staat weer een stapje dichterbij de zelfrijdende auto. Het model is volgehangen met ultrasonische sensoren, radars en camera’s, waarmee de auto alle kanten op kan kijken. De E-Klasse voegt hier nog een dimensie aan toe: communicatie met andere auto’s. In eerste instantie alleen met E-Klasse’s die ook zijn uitgerust met de zogenaamde ‘car-to-car’-communicatie. De auto kan gevaarlijke situaties, zoals plotseling ontstane files, plaatselijke gladheid of betrokkenheid bij een ongeval doorgeven aan andere auto’s die in de buurt rijden.

Mercedes-Benz heeft de informatiestroom die afkomstig is van de sensoren en camera’s kunnen optimaliseren en daarnaast de werking van verschillende systemen gecombineerd. Dat in combinatie met nieuwe technieken zorgt ervoor dat de E-Klasse bijna autonoom kan rijden, zowel in de stad als daarbuiten. Tot een snelheid van 200 km/u kan het nieuwe model andere auto’s volgen. De bestuurder hoeft alleen nog maar te sturen, maar zelfs daarbij assisteert de auto.

Oorbescherming

Nieuwe, intelligente veiligheidssystemen zorgen ervoor dat bij een dreigende aanrijding niet alleen het verkeer aan de voorkant in de gaten wordt gehouden, maar ook het achteropkomende verkeer. Bij een impact aan de zijkant beschermt Mercedes-Benz de oren van de inzittenden tegen het geluid van de uitklappende airbags, door tegengestelde geluidsgolven door de speakers af te spelen.

Ook nieuw is parkeren met een smartphone. Via een app kan de E-Klasse volledig automatisch worden ingeparkeerd, terwijl de inzittenden al naast de auto staan.