Lotus Evora 400 coupé

De onlangs gepresenteerde Lotus Evora 400 verschijnt ook met open dak. Daar hoeven we niet lang op te wachten.

"We werken er momenteel aan", zo bevestigt Lotus-CEO Jean-Marc Gales de vraag van het Britse magazine Autocar of er naast de Lotus Evora 400 coupé ook een versie met open dak op komst is. Het tijdschrift spreekt over een roadster, maar vanwege de vier zitplaatsen die de Evora 400 biedt noemen het liever een cabriolet. Of wellicht moeten we spreken van een targa: de open Evora krijgt verwijderbare dakpanelen.

Gales geeft aan dat het aluminium chassis zodanig ontworpen is dat het dak geen invloed heeft op de structuur van de Evora. De structurele integriteit van de sportieve auto blijft geheel intact. De panelen wegen elk slechts 3 kg. Ze kunnen opgeborgen worden achter de voorstoelen; wat dan wel het pluspunt van de Evora - vier zitplaatsen - teniet lijkt te doen. 

Dankzij dit ontwerp kan de open Evora 400 snel worden geïntroduceerd. De topman bevestigt dat 'ie na de showroomintroductie van de Evora 400 Coupé al verschijnt. De productie daarvan wordt volgende maand opgestart. De open sportwagen zal naar verwachting dezelfde specificaties krijgen als de coupé (hier afgebeeld). Die heeft een 3,5 liter V6-motor met 400 pk vermogen en 410 Nm koppel. 

Elise en Exige

Tot slot heeft Gales zich ook uitgelaten over de Lotus Elise en Exige. Daarvan verschijnen eveneens nieuwe versies - 'sneller en lichter van gewicht'. Lotus wil die modellen ook praktischer maken voor alledaags gebruik.