Lotus heeft de uitrustingsspecificaties van de Evora 400 bekend gemaakt. Op de prijzen moeten we nog even wachten.

Lotus heeft de specificaties van de standaarduitrusting van de Evora 400 bekend gemaakt. Het nieuwe model, een doorontwikkelde versie van de Evora, wordt standaard voorzien van airconditioning met climate control en een multimediasysteem met navigatie. Technische upgrades zoals een limited-slip-diffentieel en composiet remschrijven worden ook op elke Evora 400 meegeleverd.

Op de optielijst van de Evora 400 staan onder andere een automatische versnellingsbak, Alcantara en lederen bekleding, metallic lak, cruise control en lichtgewicht wielen. Ook optioneel is het Black Pack met diverse in zwart uitgevoerde onderdelen, waaronder het dak.

Voor de meeste Europese markten is de prijs ook al bekend gemaakt, maar de Nederlandse prijzen laten nog even op zich wachten. Dat komt omdat de prijzen in Nederland zijn gekoppeld aan de CO2-uitstoot en die is nog niet bekend. Op basis van de Duitse prijzen kunnen we wel al een indicatie geven: 125.000 euro.

De Lotus Evora 400 heeft een 3.5 V6-motor aan boord die 400 pk vermogen en 410 Nm koppel produceert. Daarmee accelereert de coupé in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 300 km/u.

Lotus start in augustus met de levering van het nieuwe model.