Mercedes-Benz E-Klasse Sport Edition

Nu al te bestellen, vanaf december op te halen: de Mercedes-Benz E-Klasse Sport Edition. Deze speciale uitvoeringen luiden ook het moment in van uitgebreide smartphone-integratie op de E-Klasse Coupé en Cabrio.

De Sport Edition voor de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en Cabriolet moet de dynamiek van het model benadrukken. Daarvoor krijgt het model AMG-styling met onder meer dorpelverbreders, 18 inch zes-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-wielen, geperforeerde remschijven voor, plus remklauwen. Daarnaast wordt de Sport Edition voorzien van een sportuitlaat met sierstukken. 

De sportiviteit zet door in de auto, met bijvoorbeeld rvs geborstelde sportpedalen en een driespaaks, multifunctioneel sportstuur in zwart nappaleder. De Sport Edition krijgt ook zwarte hemelbekleding, portierdelen en armleuningen. De bestuurder en voorpassagier genieten van stoelverwarming.

Een sportieve demper- en veerafstelling is mogelijk dankzij het Agility Control-sportonderstel. De auto wordt uitsluitend geleverd in Sport Edition-briljantblauw metallic lak maar je kunt wel kiezen uit alle motoriseringen die voor de Coupé en Cabriolet beschikbaar zijn. Het Sport Edition-pakket kost 4.441 euro en is vanaf heden te bestellen.

Smartphone-integratie

Tegelijk met de komst van de Sport Edition rust Mercedes-Benz alle E-Klasse Coupé- en Cabrioversies uit met smartphone-integratie. Daarvoor krijgen deze E-Klasses voortaan standaard MirrorLink en Apple CarPlay.