Teaser Lexus IS

Lexus kondigt de vernieuwde IS aan met een afbeelding waarop we alvast een glimp kunnen opvangen van het model. Het kenmerkende ‘golfje’ aan de onderkant van de koplampen verdwijnt.

Lexus onthult volgende week de vernieuwde IS. Op de autoshow van Peking, die op 25 april van start gaat, zal de IS met zijn nieuwe neus voor het eerst te zien zijn. Lexus geeft nu alvast een voorproefje door een foto van de koplamp vrij te geven.

Uit die foto kunnen we al een aantal dingen opmaken. Het design van IS wordt min of meer gelijkgetrokken met dat van de coupéversie RC. Het kenmerkende 'golfje' aan de onderkant van de koplampen verdwijnt, in plaats daarvan zien we een strakke vormgeving met moderne led-techniek. De boogvormige led-strip onder de koplampen blijft. Verder zien we een stukje van de nieuwe bumper, die voorzien wordt van scherpe vouwen direct onder de led-strips.

Over technische wijzigingen is nog niets bekend. Het is aannemelijk dat de sedan de nieuwste versie van het infotainmentsysteem van Lexus krijgt. De IS is op dit moment in Nederland leverbaar met alleen een hybride aandrijflijn, waarmee het model in aanmerking komt voor 21 procent bijtelling.