Bentley komt met een sportief getinte uitvoering van de Flying Spur. De V8 S vult het gat op tussen de reguliere V8-uitvoering en de W12.

Stel: je bent in de markt voor een Bentley Flying Spur. En stel: je vindt de V8-motor wat te magertjes en de machtige W12-krachtbron teveel van het goede. Dan is er nu goed nieuws: Bentley komt met de V8 S. Die heeft 21 pk meer dan de gewone V8-uitvoering en is aangekleed met sportieve details.

De 4,0 liter V8-motor in de V8 S levert 528 pk vermogen en 680 Nm koppel. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de limousine in 4,9 seconden, 0,3 seconden sneller dan de V8-zonder-S. Het verbruik en de CO2-uitstoot zijn ten opzichte van het basismodel niet hoger. De V8 S beschikt over cilinderuitschakeling, dat wil zeggen dat bij lage belasting de helft van het aantal cilinders onmerkbaar 'op pauze' wordt gezet om brandstof te besparen. De Flying Spur V8 S heeft een topsnelheid van 306 km/u.

Het sportieve karakter komt ook tot uiting in de opnieuw gekalibreerde sportstand van de automatische versnellingsbak, waardoor de techniek feller reageert op gaspedaalbewegingen. De elektronisch aangestuurde dempers en de luchtvering zijn iets straffer afgesteld, zodat de V8 S iets sportiever rijdt - zonder uiteraard al teveel in te leveren op comfort.

De V8-S is te herkennen aan de vernieuwde grille, hoogglans zwarte diffuser, de tweekleurige 20 inch wielen, V8-S badges, de donkere koplamp- en achterlichtbehuizing en de rode Bentley-logo’s.

De prijs van de Bentley Flying Sput V8 S is nog niet bekend. We verwachten de nieuwe uitvoering tegen het einde van de zomer bij de dealer.