Mercedes-AMG komt met een minder krachtige versie van de C-Klasse Coupé. Met 367 pk in de tot C 43 AMG 4Matic Coupé gedoopte uitvoering blijft er genoeg over.

Minder pk’s en standaard vierwielaandrijving: Mercedes-AMG komt met een nieuwe lijn van ‘43’ modellen. De Mercedes-AMG C 43 4Matic Coupé is de eerste, de cabriolet volgt volgende week. De C 43 heeft een vermogen van 367 pk, precies 100 pk minder dan de C 63 AMG heeft. Daarom geen V8, een V6 biturbomotor is volgens AMG voldoende. Deze motor, die we al kennen uit diverse Mercedes-modellen, is door AMG uiteraard flink aangepakt. Het koppel van de zescilinder bedraagt 520 Nm en de krachten worden over vier wielen verdeeld. In normale omstandigheden gaat 69 procent van de power naar de achterwielen.

Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de C 43 Coupé in 4,7 seconden, de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u. Een negentraps automaat verzorgt het schakelwerk. Uiteraard is de C-Klasse Coupé AMG-waardig gemaakt, onder andere door aanpassingen aan de besturing, het onderstel, de remmen en natuurlijk het uiterlijk. De C 43 heeft standaard instelbare dempers, waarvan de karakteristiek mee verandert met de gekozen rijstand van het Dynamic Select-systeem.

De Mercedes-AMG C 43 4Matic Coupé debuteert op de autosalon van Genève en wordt later dit jaar leverbaar. De prijs is nog niet bekend.