Ford viert de overwinning in de GT-klasse van de 24 Uur van Le Mans. Niet die van dit jaar, maar in 1966.

Fords rentree op de 24 Uur van Le Mans 2 weken geleden was bijzonder succesvol. In de eindlijst van de GT-klasse behaalde het merk met de nieuwe GT de eerste, derde en vierde plek. Ooit scoorde Ford nog beter: in 1966 waren alle drie podiumplaatsen bezet door rijders van de Ford GT40 II, met Bruce McLaren en Chris Amon op het bovenste treetje. 

Ford brengt voor modeljaar 2017 een beperkt aantal GT's uit als speciale '66 Heritage Edition. Natuurlijk zitten er diverse verwijzingen naar de klassieke raceauto in en op, toch heeft Ford gepoogd er een moderne interpretatie van te maken met bijvoorbeeld veel zichtbaar koolstofvezel. 

De Shadow Black lakkleur kan glanzend of mat afgeleverd worden. De '2' op de zijkant verwijst naar het startnummer van de winnende GT in 1966. Net als de dubbele streep van voor naar achter is deze in zilverkleur aangebracht. 

De carbonstoelen in de GT zijn overtrokken in doorgestikt Ebony-leder. De hoofdsteunen zijn met de zetels verbonden door een opvallende neksteun in goudlak. Subtieler zijn de goudkleurige elementen op bijvoorbeeld het instrumentenpaneel en de schakelpeddels. Her en der is ook leder en carbon gebruikt als afwerkingsmateriaal.

De GT '66 Heritage Edition heeft uniek genummerde identificatiebadges. De prijs is nog niet bekend.