Ferrari heeft dak van de LaFerrari afgehaald. Mocht je interesse hebben… helaas. De volledige productie-oplage is al verkocht.

Ferrari presenteert in oktober op de autosalon van Parijs de open versie van de LaFerrari. Dan maakt het merk ook de naam bekend, nu krijgen de eerste specificaties en foto’s van het model. Ferrari meldt dat de volledig oplage van de open LaFerrari, waarschijnlijk 500 stuks, al is verkocht nadat het merk de auto heeft laten zien tijdens een klantenpreview.

De LaFerrari Spider, zoals we de auto voor het gemak maar even noemen, kan worden uitgevoerd met een koolstofvezel hardtop en een softtop, die beide met de hand zijn te verwijderen. Een ingenieuze cabrioconstructie, zoals bij diverse andere modellen van Ferrari, zorgt voor teveel extra gewicht. Het lage gewicht is juist een van de speerpunten van de LaFerrari.

Om de Spider dezelfde stijfheid te geven als de coupé, heeft het merk diverse verstevigingen aangebracht. Ook de aerodynamica is geoptimaliseerd, om het gemis van het dak te compenseren. De open LaFerrari heeft dezelfde hybride aandrijflijn als de coupe, met een 800 pk sterke V12-motor en een elektromotor met 163 pk.