Mercedes-Benz heeft de Estate-uitvoering van de nieuwe E-Klasse onthuld. Meer stijl en comfort zijn de belangrijkste verbeteringen.

Mercedes-Benz heeft in Stuttgart de nieuwe E-Klasse Estate onthuld. Het nieuwe model heeft een bagageruimte van 670 liter, die is uit te breiden tot 1.820 liter. Dat is iets minder dan het uitgaande model, maar daar staat een gestroomlijndere koets tegenover. Mercedes-Benz belooft dat de E-Klasse ondanks zijn sierlijke daklijn achterin de meest hoofdruimte in zijn klasse biedt. Optioneel is de E-Klasse te voorzien van twee extra (kinder)zitplaatsen in de laadruimte. 

De E-Klasse Estate zit vol met handigheidjes die het beladen van de auto eenvoudiger maken. Zo is de leuning van de achterbank 10 graden rechterop te zetten, voor 30 liter meer bagageruimte. Diezelfde leuning kan in drie delen elektrisch omlaag worden geklapt, met knoppen bij de bank en in de bagageruimte. De afdekking van de laadruimte rolt automatisch op als je de klep opent. Die kan naar wens ook elektrisch geopend worden, door met je voet onder de bumper te bewegen. Op de optielijst prijken meer handige accessoires, zoals netten, rails en een telescoopstang. Ook handig: dankzij de luchtvering blijft de koets altijd op hetzelfde niveau, ongeacht de belading.

De E-Klasse Estate is leverbaar met zeven verschillende motoren. Het benzine-aanbod loopt van de 184 pk sterke E 200 tot aan de E 43 AMG met 401 pk. Er zijn drie dieselsmaken: de E 200 d met 150 pk, de E 220 d met 194 pk en de 258 pk E 350 d. Vierwielaandrijving is standaard op de twee sterke benzinemotoren en de krachtigste dieselvariant, een negentraps automaat.

De nieuwe E-Klasse Estate is vanaf volgende maand te bestellen, dan kunnen we je ook de prijzen vertellen. In oktober staat het model in de showroom.