Extra vermogen, aerodynamische onderdelen en aangepaste veren en dempers. Dat is wat de Aston Martin Vanquish tot een Vanquish S maakt.

Aston Martin komt met een nieuwe uitvoering van de Vanquish, die de eenvoudige toevoeging S krijgt. De nieuwe topuitvoering heeft een vermogen van 600 pk, 27 pk meer dan de 6.0 V12 in de reguliere Vanquish levert. Aanpassingen aan de luchtinlaat zorgen bovendien voor een snellere reactie van de motor op de gaspedaalbewegingen. Ook de achttraps automaat reageert alerter in de Vanquish S. De nieuwe uitvoering is verder voorzien van aangepaste veren, dempers en stabilisatorstangen, voor een sportievere rijbeleving.

Aan de buitenkant kun je de Vanquish S herkennen aan de front splitter van koolstofvezel en de aangepaste diffusor, waar vier uitlaatpijpen doorheen steken. Als optie biedt Aston Martin meer koolstofvezel opties aan, zoals de grille-omlijsting en de luchtroosters in de motorkap. Het interieur is verfraaid met nieuwe afwerkingsmaterialen en -opties en ruitvormige stiksels op de stoelen.

Aston Martin start in de loop van volgend jaar met de levering van de Vanquish S. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.