Minder dan een maand na de Vivaro Sport presenteert Opel alweer de volgende speciale uitvoering van de bedrijfswagen. De Vivaro Innovation verschijnt in een oplage van slechts honderd stuks.

Opnieuw brengt Opel een bijzondere Vivaro uit, dit keer van de Dubbele Cabine-variant. De Opel Vivaro Innovation verschijnt als 'limited edition' van slechts honderd exemplaren en wordt door het merk beschreven met de woorden 'stoere uitstraling', 'zeer luxe interieur' en 'aansprekende prestaties'. 

Voor die prestaties zorgt een 1,6 liter CDTI-biturbomotor van 145 pk. De inbegrepen start/stop-technologie moet het dieselverbruik binnen de perken houden. De uitstraling aan de buitenzijde wordt bepaald door de metallic lak - in zwart, blauw, grijs of zilverkleur - lichtmetalen wielen, led-dagrijverlichting en getinte ramen. De dagelijkse ritjes worden vergemakkelijkt door de parkeersensoren en achteruitrijcamera. 

De genoemde luxe vertaalt zich vooral in zitcomfort. De bestuurders- en passagiersstoel zijn voorzien van zesvoudig verstelbare arm- en lendensteun. Deze twee stoelen (in totaal passen er vijf personen in de Vivaro Innovation) zijn met leder bekleed en verwarmbaar.

Daarnaast beschikt de Vivaro Innovation over electronic climate control en keyless entry. In de laadruimte is een houten vloer aangebracht, 'glasslook' panelen en een handige 12V-aansluiting. De limited edition Vivaro wordt verkocht vanaf 30.995 euro exclusief btw en BPM.