Maserati Alfieri Concept

Vanaf 2022 is elk model van Maserati verkrijgbaar met een volledig elektrische of hybride aandrijving. Het merk heeft de kat uit de boom gekeken en besloten dat nu het goede moment is om over te stappen.

Maserati zet de komende jaren fors in op elektrische en hybride aandrijflijnen. Het was al bekend dat in 2019 de eerste plug-in hybride van het merk komt, maar Maserati gaat verder. CEO Sergio Marchionne van moederbedrijf FCA heeft in een conference call met investeerders aangekondigd dat vanaf 2022 elk Maserati-model een vorm van elektrische aandrijving heeft.

De eerste volledig elektrische Maserati komt in 2020. Deze auto komt voort uit de indrukwekkende Alfieri Concept uit 2014 en staat op een heel nieuw platform dat geschikt is voor elektrische aandrijving. Het is niet bekend of het merk ook benzineversies uitbrengt van de nieuwe sportcoupé.

Eind 2019 moet de helft van alle modellen voorzien zijn van een hybride aandrijving. De SUV Levante bijt het spits af, daarna volgen de sedans Ghibli en Quattroporte. In 2022 is er van elke model een (semi-)elektrische uitvoering.

Daarna komt er nog meer. Als de ontwikkeling van de eerstvolgende twee modellen is voltooid, gaat Maserati bijna volledig inzetten op modellen met een elektrische aandrijving. De techniek wordt later ook toegepast in andere auto’s van FCA, zoals die van Alfa Romeo en Jeep.