Liefhebbers van rij-ervaringen komen deze week goed aan hun trekken. We voelen de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en Jeep Compass aan de tand, maar ook onze video met de Abarth 695 mag je beslist niet overslaan! 

Eerst het 'breaking news'. Nog niet onthuld maar wel in beeld zijn de Hyundai Kona en Kia Stonic. De nieuwkomers zijn beide compacte SUV cross-overs.

Gereden modellen

Hij rijdt als een 'E', voelt als een 'E' en ziet eruit als een 'E' – maar is alleen nog mooier. De Mercedes-Benz E-Klasse Coupé verdient de titel 'Dreamcar' echt, zelfs met basismotor. Volgens Jeep is met de nieuwe Compass alles mogelijk, omdat het een stadsauto en ruige terreinwagen in een is. Vooruitlopend op de uitgebreide autotest doen we alvast verslag van onze eerste rij-ervaringen. 

Rijplezier en snelle auto's 

Ook hebben we gereden in de Abarth-modellen 695 XSR Yamaha Limited Edition en 124 Spider. Dankzij onze video kun ook jij meegenieten van deze nauwelijks verkrijgbare maar zeer vermakelijke 695. Een verslag en foto's ontbreken evenmin. Van de nieuwe Honda Civic Type R hebben we eveneens sportieve foto's - en kunnen we de prestaties nu melden. Ford, tenslotte, biedt een pretpakket met sperdifferentieel aan voor de Focus RS.

Abarth 695 XSR Yamaha LTD Edition

Nieuwe uitvoeringen

Mitsubishi bestaat 100 jaar en viert dit bescheiden met de Space Star 100th Anniversary Edition. Van de goudgele Porsche 911 Turbo S Exclusive Series worden vijfhonderd exemplaren gebouwd. Dan is er ook nog de verkoopstart van de Volkswagen Amarok met 163 pk sterke 3.0 V6 TDI-motor. Die maakt het assortiment van de vernieuwde pick-up compleet.

Techniek 

Volvo heeft een prestigieuze prijs gekregen voor onder meer een veiligheidssysteem op de XC90. In 2025 komt Honda met een zelfrijdende auto die weer een stapje verder gaat. De mild-hybrid techniek waarvan de Audi A8 standaard wordt voorzien zal uiteindelijk op een groot aantal andere Audi-modellen worden geïntroduceerd. Dit komt vooral het brandstofverbruik ten goede.