Met de verkoopstart van de 163 pk sterke 3.0 V6 TDI-motor - en andere varianten - is het assortiment van de vernieuwde Volkswagen Amarok nu compleet. 

Volkswagen Bedrijfswagens start met de voorverkoop van de Amarok die voorzien is van de 163 pk sterke 3.0 V6 TDI. De zescilinder werd een jaar geleden al aangekondigd maar was tot op heden nog niet in alle varianten te bestellen.

Nu is dus de instapversie, de 163 pk-versie in de Trendline-uitvoering, te reserveren vanaf 24.950 euro exclusief btw en bpm. Daarnaast doet Volkswagen de handgeschakelde varianten van de 204 pk sterke 3.0 V6 TDI in de verkoop. De prijzen daarvan beginnen bij 32.100 euro. 

Ook is de handgeschakelde 6-versnellingsbak voortaan beschikbaar voor de Dubbele Cabine Lange Wielbasis en de Pluscabine. Deze carrosserievarianten worden naar wens geleverd met de 204 pk-motor in combinatie met inschakelbare 4Motion-vierwielaandrijving en de 163 pk sterke 4x2-uitvoering (achterwielaandrijving); beide in de uitrustingsniveaus Trendline en Comfortline. Al deze varianten zijn bpm-vrij. 

Het koppel van de zescilindermotor varieert van 450 Nm (bij 163 pk) tot 550 Nm. De trekkracht ligt op maximaal 3,5 ton. Er zijn ook versies van de Amarok leverbaar met permanente 4Motion. Tot slot levert Volkswagen een gewone Dubbele Cabine-variant. De dealer kan je informeren over de prijzen van alle varianten die nu te bestellen zijn.