Het 2.0 in de naam van deze bus staat niet voor de motorisering, maar voor de versie. De Opel Vivaro Innovation 2.0 is namelijk een vervolg op de eerdere Vivaro Innovation. Vanwege het succes hiervan worden er 200 van deze luxe bussen gemaakt, tweemaal zoveel als van de eerste Innovation-uitvoering.

De Opel Vivaro Innovation 2.0 is altijd gespoten in Platinum Silver en onderscheidt zich uiterlijk door de zwarte striping, dito lichtmetalen wielen en een dakspoiler. Vanbinnen zijn de stoelen overtrokken met eco-(kunst)leder en het nieuwe Navi 80-navigatiesysteem. Om de Vivaro Innovation mooi te houden is hij voorzien van parkeersensoren en een achteruitrijcamera.

De voorstoelen zijn eveneens verwarmbaar en de bestuurder zit op een luxe, zesvoudig verstelbare stoel. Voor nog meer comfort geeft Opel deze Vivaro climate control en keyless entry mee. De laadruimte is voorzien van zijwandbekleding, een houten vloer en betimmerde wielkasten.

Met BiTurbo dieselmotor

De motor is een 1.6 CDTI BiTurbo diesel, met een vermogen van 145 pk. Deze is tevens voorzien van een stop/startsysteem, om brandstof te besparen bij stilstand. Uiteraard voldoet de motor aan de Euro 6-emissienorm.

De Opel Vivaro Innovation 2.0 is te bestellen vanaf begin april, de prijs begint bij 28.539 euro exclusief btw en bpm voor de gesloten bestelvariant. De verlengde versie met dubbele cabine is er voor 32.889 euro, eveneens exclusief btw en bpm.