Met 460 pk heeft hij 10 pk meer dan de BMW M3 met Competition Pack. Het koppel neemt met nog eens 50 Nm toe tot 600 Nm. In 3,9 seconden sprint je van nul naar honderd km/u en pas bij 280 km/u grijpt de snelheidsbegrenzer in. Dit is de gelimiteerde BMW M3 CS, de M3 die je moet hebben.

Niet alleen qua prestaties is de BMW M3 CS de moeite waard, ook de diverse met koolstofvezel versterkt kunststoffen (CFRP) onderdelen zijn dat. De in CFRP uitgevoerde motorkap, dak, splitter onder de voorbumper en diffuser aan de achterzijde zijn opgetrokken uit dit materiaal. De gewichtsbesparing ten opzichte van de ‘gewone’ M3 bedraagt hierdoor tien kilogram.

Snel weer stil

BMW M3 CS

Standaard komt de BMW M3 CS met M Compound-remmen. Met vier zuigers voor en twee zuigers achter garandeert dit keer op keer een goede stopkracht. Op de vooras zitten 19 inch grote, matgrijze wielen en aan de achteras meten ze liefst 20 inch.

Het interieur biedt een ambiance van mooi leder en stroef alcantara. En mocht je nu denken dat dit wel erg luxe is voor een nog sportiever model: de airconditioning heeft bewust maar één zone. Alles voor de gewichtsbesparing.

De BMW M3 CS is vanaf januari 2018 te bestellen, de oplage is gelimiteerd tot circa 1.200 stuks.