Opel Ampera-E

Opel gaat in 2020 vier geëlektrificeerde modellen op de markt brengen. Het gaat niet alleen om volledig elektrische auto’s, maar ook om hybridevarianten.

Met de Ampera-E heeft Opel op dit moment een van de meest betaalbare elektrische auto’s met een grote actieradius in huis. Er zijn alleen twee problemen: de levering verloopt stroef en de auto is nog ontwikkeld door de vorige eigenaar van Opel, General Motors. Gelukkig heeft de huidige eigenaar, het Franse PSA, al nieuwe plannen klaarliggen. In 2020 zien we daarvan de eerste resultaten.

In dat jaar komt Opel met maar liefst vier geëlektrificeerde modellen. Drie daarvan heeft het merk al uitgetekend. Van de volgende generatie Corsa komt een volledig elektrisch aangedreven uitvoering en van de Grandland X kunnen we een hybrideversie tegemoet zien.

Het derde model betreft de bestelwagen Vivaro. Daarvan verschijnt in 2019 een nieuwe generatie en een jaar later volgt de elektrisch aangedreven versie. Uiteindelijk wil Opel van elk model mimimaal één geëlektrificeerde versie uitbrengen.