Er is veel nieuws over de prijzen van modellen die nieuw in de showroom arriveren. We hebben een uitgebreide rijtest en een eerste rij-indruk, maar starten met de nieuwkomers.

Voor het eerst komt de Lexus ES naar de Europese markt. De premiumsedan valt qua formaat tussen de IS en GS in. Lexus onthult 'em later deze maand officieel, nu alvast is er de foto. Ook de BMW M2 Competition debuteert op de autoshow in Peking. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan daarmee in slechts 4,2 seconden.

Gereden modellen

De Skoda Karoq is gebouwd volgens hetzelfde recept als de Kodiaq, alleen is eerstgenoemde kleiner. Naar wens leveren de Tsjechen zelfs MPV-flexibiliteit, een unicum voor een B-segment SUV. Op zoek naar andere aankoopargumenten onderwerpen we de Karoq aan een uitgebreide rijtest, die we verder toelichten in de bijbehorende video. In Kroatië hebben we de eerste meters gereden in de geheel nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. Deze 'baby-Benz' verrast met opvallend veel comfort.

Snel in de showroom

De nieuwe Volkswagen Touareg arriveert deze zomer bij de dealers. De SUV verschijnt ook als R-Line. De vernieuwde Toyota Aygo is per direct te bestellen vanaf 11.695 euro. Daarvan komt ook een voordelig introductiemodel. Verder zijn de orderboeken geopend voor de nieuwe Suzuki Swift Sport en Sportline, en voor de vernieuwde Mazda 6 die vanaf juli te verkrijgen is.

Skoda Karoq

Volvo voegt D3- en D4-dieselversies toe aan het assortiment van de XC60. De vanafprijs zakt daardoor naar 54.995 euro. De pick-up Volkswagen Amarok wordt leverbaar met een topdiesel en in de luxe Aventura-uitvoering. Binnenkort onthult Kia de elektrische Niro, nu al kunnen we melden dat deze leverbaar zal zijn in verschillende uitvoeringen.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Onze evenementenrubriek bevat nu nóg meer leuke auto-uitjes voor bijvoorbeeld de vrije dagen rond Hemelvaart en Pinksteren. Ook zijn er weer nieuwe acties, met voordeel op accessoires, voorraadmodellen, private lease en bij inruil. Tot volgende week!