De kantoren bij de meeste autofabrikanten zijn net zo leeg die van andere bedrijven in deze vakantietijd. Gelukkig is er geen totale radiostilte en konden  we je ook deze week diverse interessante nieuwtjes brengen. Zo presenteerde Honda de vernieuwde HR-V en blikken diverse automerken vooruit naar aankomende onthullingen.

Het is nog volop vakantie, maar gelukkig niet bij alle merken. Honda presenteerde deze week bijvoorbeeld de vernieuwde HR-V. Met een nieuwe neus en de komst van een turbomotor kan de SUV er weer even tegenaan. BMW blikt vooruit naar de onthulling van de nieuwe 3 Serie, waaraan op dit moment de laatste hand wordt gelegd. Ook de nieuwe Z4 is (bijna) klaar, deze week lekten de eerste foto’s uit.

Prijzen

Al helemaal klaar voor de showroomintroductie is de Opel Combo Tour, waarvan op maandag de prijzen bekend zijn gemaakt. Ze beginnen bij 28.327 euro. Audi maakt de A6 en A7 bereikbaarder door de orderboeken van de 40 TDI-dieselversie te openen. Iets exclusiever zijn de speciale uitvoeringen die Volkswagen en McLaren deze week hebben gepresenteerd: de Amarok Dark Label en de 720S Track Theme en Pacific Theme.

In de zomer gaan we gewoon door met auto’s testen. Deze week publiceerden we de test van de Volvo XC40, de SUV die eerder dit jaar is uitgeroepen tot Auto van Jaar. De verwachtingen waren hooggespannen, maar zijn die ook waargemaakt?