Door een tweet van motorfabrikant Cosworth weten we het vermogen van de Aston Martin Valkyrie supercar: 1.145 pk. De 6.5 V12 is daarmee de krachtigste motor zonder turbo ooit in een straatlegale auto.

‘Meer dan 1.000 pk’. Dat was tot nu de officiële opgave van Aston Martin voor het vermogen van de Valkyrie. Het merk bouwt de spanning rondom zijn nieuwe supercar zorgvuldig op, maar motorleverancier Cosworth gooit nu roet in het eten. Dankzij een inmiddels verwijderde tweet van het bedrijf, die is opgemerkt door Motor Authority, weten we nu dat de Valkyrie een vermogen heeft van 1.145 pk.

Het vermogen wordt geleverd door een 6,5 liter V12-motor zonder turbo. Dat laatste is bijzonder in deze tijd maar de twaalfcilindermotor van Cosworth haalt daarmee wel een bijzonder record, die van krachtigste turboloze motor ooit voor ‘straatgebruik’. Overigens zou de motorbouwer dat record ook op zijn naam schrijven als de V12 ‘maar’ 1.000 pk zou leveren.

De Aston Martin Valkyrie is de ultieme supercar van het Britse merk. Er worden slechts 175 exemplaren van het model gebouwd, die allemaal al verkocht zijn aan vermogende klanten.