Super Cruise, de zelfrijdende techniek van Cadillac, wordt op alle modellen van General Motors geïntroduceerd. Cadillac zelf komt ook met Vehicle-to-everything (V2X) communicatie.

De zelfrijdende techniek Super Cruise uit de Cadillac CT6 wordt vanaf 2020 ook beschikbaar op andere Cadillac-modellen. Moederbedrijf General Motors zal het systeem ook introduceren op de andere GM-merken, waaronder Chevrolet. Dat heeft vice-president Mark Reuss meegedeeld op een conferentie afgelopen week.

Super Cruise is een semi-automatisch rijhulpsysteem dat werkt met OnStar, de online (veiligheids)assistent van GM. Het systeem verzamelt informatie met behulp van Lidar-afstandsbepaling, gps, camera's en radars. Het houdt tevens in de gaten of automobilisten nog opletten. Momenteel is Super Cruise geschikt voor gebruik op de snelwegen, in eerste instantie die in Noord-Amerika. 

Tijdens de bijeenkomst onthulde Reuss ook dat Cadillac vanaf 2023 V2X-communicatie zal aanbieden. Vorig jaar introduceerde het Amerikaanse merk V2V (Vehicle-to-Vehicle) communicatie; dit wordt zodanig uitgebreid dat de auto kan communiceren met alle 'slimme' weginfrastructuur en met andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. Zulke Vehicle-to-everything (V2X) communicatie houdt alles in een straal van 300 meter van de auto in de gaten. Als eerste zal Cadillac 'een cross-over' uitrusten met V2X.