Volgende week start de belangrijkste Europese autobeurs in Genève. Wij zullen er live verslag doen. Nu alvast meer info over de debutanten die deze week aangekondigd zijn én een overzicht van alle primeurs in Genève. 

Vooruitlopend op de autoshow introduceert Jaguar de I-Pace, een elektrische SUV met 400 pk vermogen, vierwielaandrijving en een actieradius van 480 kilometer. De vanafprijs bedraagt 80.380 euro. Ook de achtste generatie van de Audi A6 is een feit. Deze is weer een beetje beter, luxer en comfortabeler en volgens Audi meer dan ooit een alleskunner.

Honda presenteert in Genève de Europese versie van de nieuwe CR-V. De SUV wordt voor het eerst leverbaar met hybride-aandrijving. Vanaf de zomer is de volledig elektrische Hyundai Kona verkrijgbaar. Het rijbereik van de Kona Electric is maximaal 470 kilometer en er zijn twee accuversies. Abarth komt met een hardtopversie van de 124 Spider. Een bijzondere conceptcar is de Skoda Vision X, die kan rijden op benzine, aardgas én elektriciteit. 

Vind al ons Genève 2018-nieuws handig bij elkaar. Daar publiceren wij aanstaande week ook het live nieuws en de fotoreportages vanaf de beurs, in de loop van maandag tot en met woensdag. Tot dan!

Rijtest Volkswagen Golf

De Golf is sinds jaar en dag de bestverkopende auto op ons continent en wordt door veel mensen gezien als de maatstaf voor andere modellen in het compacte middensegment. In een praktijktest kijken we of de vernieuwde Golf de rest weer voorblijft. Met fotoreportage.

Volkswagen Golf

Snel in de showroom

Kia heeft de Optima bijgeschaafd, Rolls-Royce de Ghost. Tegelijk introduceert het limousinemerk de limited edition Silver Ghost Collection. Alfa Romeo presenteert twee nieuwe, sportieve uitvoeringen van de Giulia en een van de Stelvio. Na het introductiemodel start nu de uitrol van de reguliere uitvoeringen van de Alpine A110. 

Renault breidt het aanbod elektrische bedrijfswagens uit met de Master Z.E. Het merk belooft een échte actieradius van 120 kilometer, onder normale omstandigheden. De prijzen variëren van 60.200 tot 62.900 euro.