GMC heeft de nieuwste generatie van zijn belangrijkste model voorgesteld, de Sierra. De pick-up is officieel niet in Nederland te koop, maar wordt hier door gespecialiseerde bedrijven toch aangeboden.

GMC heeft zijn grote pick-up vernieuwd. Het eerste wat opvalt is dat de Sierra een nóg indrukwekkendere grille heeft gekregen, die wordt geflankeerd door koplampen met C-vormige led-verlichting. De Sierra is alle opzichten gegroeid en biedt dus ook meer ruimte aan passagiers, zowel voor- als achterin. De stoelen staan nog hoger dan voorheen zodat je nóg meer het ultieme 'king of the road-gevoel' hebt achter het stuur van de Sierra.

De laadbak is gemaakt van een stalen constructie die 50 procent stijver is dan die van de uitgaande Sierra. Voor wie echt een onverwoestbare laadruimte wil, biedt GMC vanaf volgend jaar als optie een koolstofvezel laadbak aan. De klep aan de achterkant heeft enkele nieuwe handigheidjes. Hij is in delen te openen en voorzien van enkele uitklapbare delen, waardoor het makkelijker is om lange voorwerpen te vervoeren. Ook kun je een opstapje maken van de klep, waarmee je makkelijker in de laadbak klimt.

Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws. Naast de bekende 5.3 en 6.2 V8 benzinemotoren die GMC altijd al leverde wordt het nieuwe model verkrijgbaar met een nieuwe 3.0 zescilinder dieselmotor. De specificaties volgen later.

De productie van de nieuwe GMC Sierra start in het najaar. We verwachten dat begin volgend jaar de eerste exemplaren via gespecialiseerde bedrijven Nederland bereiken.